Október 15. vasárnap, 10.00: Ünnepi szentmise, főcelebráns: Horváth Zoltán kanonok, plébános. Közreműködik: Los Gringos Együttes, énekkarral, a Misa Andina (Andok-mise) hangzik el. Utána, kb. 11.00 órakor Szent Teréz körmenet, melyen a Bartók Zenekonzervatórium fúvósai játszanak. A körmenet végén utcatábla avatásra kerül sor. A 12.00 órai szentmise elmarad. 17.30 órakor a plébániai közösségek rózsafűzére. Este kb.19.30-kor, Kollár-Klemencz László: Öreg Banda c. zenés irodalmi estjével fejeződik be a szabadtéri program.

A templomkertben színes családi programok, játékok, ének-és zenekarok, báb-műsorok és előadások, valamint kézműves foglalkozások gyerekeknek és vendéglátás várják a búcsúba érkező terézvárosiakat és a vendégeinket. Mindenkit szeretettel várunk!

Szentségimádás, rózsafüzér, egyéni szentségi áldás lesz hétfőn, október 16-án, 19:00 órától. A 18:30 órai szentmisére várjuk a testvérek imaszándékait a plébánia e-mail címére 17:00 óráig. Ezt a mostani Szentségimádást különösképpen is Európa és a Közel-Kelet békéjéért ajánljuk fel!

Majnek Antal püspök atya tart lelkigyakorlatot és búcsúi szentmisét a pesti ferenceseknél október 17-18-19-én, az esti 18:30 órai szentmisében.

Honnan jöttünk, hová megyünk, kik és milyenek vagyunk? címmel, Bibliodráma csoport indul plébániánkon érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánia hivatalban személyesen vagy telefonon, illetve e-mailen. Vezetik: Deák Ákos atya és Dr. Gál Andrea pasztorálpszichológus.

1956-os forradalom és szabadságharc hősi halottaiért, akik itt a pesti utcákon áldozták életüket a szabadságért, valamint Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért lesz szentmise, nemzeti ünnepünkön, október 23-án, hétfőn, 18.30 órakor. Közreműködnek a Rotunda énekegyüttes, akik Tolcsvay: Magyar Miséjét éneklik. Szólisták: Sáfár Mónika, Sasvári Sándor, Tolcsvay László és Tóth József.

„Akiknek először hirdették az evangéliumot” címmel Ciprus szigetének bibliai, keresztény szent helyeire szervezünk a jövő évre zarándoklatot, 2024. június 24-július 1-ig. Sajnos a már előkészített 2024-es szentföldi zarándoklatot a kialakult háborús helyzet miatt el kell halasztanunk, ezért gondoltunk erre a már egyszer nagy érdeklődést kiváltott ciprusi zarándoklatra. Részletes tájékoztatást a szórólapokon találhatunk, jelentkezni október 16-tól lehet az előleg befizetésével a plébánián.

keyboard_arrow_up
X