Szentségimádás, vesperás és egyéni szentségi áldás lesz holnap, november 13-án, hétfőn. 19.00 órakor. Az előtte, 18.30 órakor kezdődő szentmisére imaszándékokat lehet kérni a plébánia e-mail címére, hétfőn, 17.00 óráig.

 Vallásközi Konferencia lesz, „Vojná i mir…” – „Háború és béke” címmel a plébánia alagsori hittantermében holnap, november 13-án, hétfőn, 16.00 órai kezdettel. Az ábrahámi vallások, valamint katonai és erkölcsi vonatkozásban, a háború és a béke kérdését megvilágító előadások – sajnos – rendkívül aktuálisak és érdekesek lesznek. Az előadók és az előadások címei a hirdetőtáblán és a szórólapokon megtalálhatóak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

„Fatima” címmel zarándokkönyv bemutatója lesz az Új Ember és a Magyar Kurír Kiadó és a Via Sacra Zarándokutazási iroda szervezésében plébániánkon november 16-án, csütörtökön, 19.00 órakor az alagsori hittanteremben. A kötetet Dr.Kovács Zoltán mariológus mutatja be és Horváth Zoltán atya pedig előadást tart a zarándoklás kultúrájáról.

„Hódolat Szent Erzsébet előtt” címmel, Áchim Erzsébet orgonaművész hangversenye lesz templomunkban, november 17-én, (Szent Erzsébet halála napján: 1231. november 17.) pénteken, 19:30 órakor. Liszt, Mozart, Dubois, Cesar Franck és Wolf Péter szerzők műveinek előadásában közreműködnek: Subedi Anna ének és Áchim Kovács Anikó, hegedűművészek. A belépés ingyenes.

Országos adománygyűjtés lesz jövő vasárnap a Karitász munkájának támogatására. A mai szentmisében elhangzott Püspökkari körlevél értelmében, Árpádházi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan, november 19-én, a Szegények világnapján adománygyűjtés lesz minden katolikus templomban a Karitász javára. Templomunkban, a szentmisék végén „Szent Erzsébet-kenyeret” szentelünk és osztunk ki a testvéreknek.

Horti Csanád II. éves papnövendékünk beöltözésére több mint 30 fő jelentkezett, így külön autóbuszt indítunk, november 26-án. Ezért most lehet még jelentkezni. Aki viszont egyénileg jönne Esztergomba, de a mise utáni közös ebéden szívesen részt venne, kérjük, szintén jelentkezzen a sekrestyében, hogy elegendő helyet tudjunk biztosítani az étteremben is.

keyboard_arrow_up
X