Lourdes-i Szűzanya napján, közösségben szolgáltatjuk ki a Betegek Kenete Szentségét, a mai vasárnap, február 11-én, a 10.00 órai ünnepi szentmisén 92 testvérünknek, melyet élő adásban közvetít a Duna Televízió, így ezen a vasárnapon külön online miseközvetítés nem lesz.

Betegek Világnapja alkalmából Erdő Péter bíboros ünnepi szentmisét mutat be a Rózsák terei, Árpádházi Szent Erzsébet templomban, szintén február 11-én, 15:00 órakor.

HAMVAZÓSZERDA, az idei nagyböjti idő, a Szent Negyven Nap kezdete, ezen a héten, február 14-én kezdődik. Hamuszentelés, Hamvazkodás és Ünnepi szentmise, 18.30-kor órakor lesz, melyre hívjuk és várjuk minden kedves testvérünket, hogy közösségben és imádságban kezdjük a szent időt, melyben, lélekben szeretnénk felkészülni Megváltónk szenvedésének, kereszthalálának és feltámadásának méltó megünneplésére.

Böjt a nagyböjtben. Hamvazószerdán és majd nagypénteken szigorú böjt van, ami azt jelenti, hogy nem fogyasztunk húsételeket és minden 18 és 60 év között felnőtt háromszor étkezhet, egyszeri jóllakással. Nagyböjt péntekjein úgy böjtölünk, hogy nem fogyasztunk húsételeket. Mindezek csupán segítségek akar lenni Egyházunk részéről ahhoz, hogy többet törődjünk a lelkünkkel. Éppen ezért jó, ha mindenki elhatároz saját maga számára olyan lemondást, jócselekedetet vagy imádságot, amivel készíti lelkét az ünnepekre.

Jegyeskurzus a Nagyböjtben. Minden olyan pár számára, akik az idén szeretnének egyházi házasságot kötni, 6+1 alkalomból álló jegyes előkészítő indul, február 15-én, csütörtökön, 20.00 órától a Teréz-templom sekrestyéje fölötti hittanteremben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Nagyböjtben a Keresztutat közösségben imádkozva járjuk végig a templomban, péntekenként 17.45-kor. Az első február 16-án, pénteken lesz.

Szent Teréz Nyugdíjas Klubunk, februári programja, ezen a héten, február 15-én, csütörtökön lesz, amikor is ellátogatnak a Nemzeti Múzeumba, megtekinteni a „Magyar Menyasszonyok a XVI. századtól” című kiállítást. Találkozás 11.00 órakor a Múzeum előterében.

Michael Haydn: Missa tempore Quadragesimae című miséje hangzik el Nagyböjt 1. vasárnapján, február 18-án, a délelőtt 10.00 órai nagymisén, a Budapesti Énekes Iskola közreműködésével.

12.00 órakor pedig szentmisét, ajánlunk fel a 2023-ban elhunyt hajléktalanokért a Szent Egyed Közösség szervezésében,  melyet Mohos Gábor püspök mutat be és amely után 70 hajléktalant látnak vendégül ebédre a plébánia hittantermében.

 

keyboard_arrow_up
X