Nagyböjt 1. vasárnapján:

  • 10.00 órai nagymisén Michael Haydn: Missa tempore Quadragesimae című miséje hangzik el, a Budapesti Énekes Iskola közreműködésével.

  • 12.00 órakor szentmisét, ajánlunk fel a 2023-ban elhunyt hajléktalanokért a Szent Egyed Közösség szervezésében, melyet Mohos Gábor püspök mutat be, és amely után 70 hajléktalant látnak vendégül egy tál ételre a plébánia hittantermében.

  • 18.30 órakor, az esti misén az imperfectum együttes ifjúsági ének-és zenekar közreműködik.

Nagyböjtben a Keresztutat közösségben imádkozzuk a templomban, péntekenként 17.45-kor. Ezen a héten, február 24-én, a hittanos gyerekek vezetik Gerencsér Lilla hitoktatóval.

Jegyeskurzus a Nagyböjtben. Mindazon fiatal párok számára, akik az idén szeretnének egyházi házasságot kötni, jegyeskurzus indult, csütörtökönként, 20.00 órai kezdettel a sekrestye fölötti hittanteremben. A jegyes előkészítőbe még ezen a héten be lehet kapcsolódni.

Nagyböjti Vesperást énekel a Zeneakadémia Egyházzene Tanszaka ezen a héten, szerdán, február 21-én, 17.30 órakor.

Három vallási, diplomáciai és történelmi ismeretterjesztő vetített képes előadás lesz az alagsori hittanteremben ezen a héten, pénteken, február 23-án, 15.00 órai kezdettel: Dr.Túróczi Ildikó orvos, Bokor Balázs volt nagykövet és Krajcsír Lukács történész közreműködésével: 15.00 óra: „Törzsi és keresztény vallás Afrikában; 15.40: diplomácia és Hollywood magyar gyökerei Amerikában; 16.20: Jemen és a Közel-Kelet” címmel. Részletek a hirdetőtáblán megtalálhatóak. Lehet csak arra az előadásra jönni, amelyik kimondottan érdekli a testvéreket, hiszen az előadások időpontjai is meg vannak adva. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

Országos adománygyűjtés lesz a Püspöki Konferencia rendelkezésére jövő vasárnap, február 25-én, a Katolikus Iskolák fenntartásának támogatására.

Hamvazkodás szertartásában részesítjük mindazokat, akik nem tudtak eljönni Hamvazószerdán, a vasárnapi szentmisét befejező áldás után. Ebben a szentelményben mindenki részesülhet, aki kéri.

keyboard_arrow_up
X