Nagyböjtben a Keresztutat közösségben imádkozzuk a templomban, péntekenként 17.45-kor. Ezen a héten, március 8-án, a Férfi-és Asszonykör tagjai imádkozzák, Zarka Dénes diakónus vezetésével.

Országos adománygyűjtés volt az elmúlt vasárnap, a Katolikus Iskolák fenntartásának támogatására. Templomunkban, készpénzben és bankkártyás befizetéssel 165.700.- Ft. jött össze, melyet a héten továbbítottunk és minden adakozónak hálásan köszönünk.

Boldog Meszlényi Zoltán püspök, vértanú napján, március 4-én, hétfőn, az esti 18.30 órai mise után, 19.15-kor ünnepi énekes vesperást imádkozunk az ő ereklyéje jelenlétében, Pest-belvárosa esperes kerületének papjaival. A vesperást vezeti és beszédet mond Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök, aki éppen ezen a napon ünnepeli püspökké szentelésének első évfordulóját. Minden kedves testvérünket várunk a szentmisére és a közös imádságra, ezért holnap kivételes nem lesz Szentségimádás csak az ünnepi vesperás. Imaszándékokat is várunk e-mailen, de most elsősorban kommunista diktatúra (a Rákosi és Kádár rendszer) áldozataiért, Boldog Meszlényi Zoltán püspök, vértanú közbenjárását kérve.

Élelmiszer adomány gyűjtés kezdődik a Püspöki Konferencia felhívására a mai vasárnaptól egy héten át. A tartós élelmiszereket a bejáratnál található Prágai Kis Jézus kápolna előterében kérjük elhelyezni és majd a rászoruló családoknak, egyedülállóknak fogjuk kiosztani. Aki szívesebben ad pénzbeli adományt, amelyből élelmiszervásárlási utalványt adunk át a rászorulóknak, azt az élelmiszerek gyűjtő helyénél található perselybe vagy az asztali kis Automátéba kérjük, bankkártyával vagy mobil telefonnal befizetni. Ugyanebben a ládában kérjük bedobni az ajánlásokat is, akiket a testvérek úgy ítélnek meg, hogy rászorulnak a karitászunk segélyére, a húsvéti ünnepekre. Az ajánlócédulára írják rá a pontos nevet és lakcímet.

Lackfi János: „Hinták” című drámájának, kamaraelőadása lesz templomunkban, március 14-én, csütörtökön az esti mise után 19:30 órai kezdettel. Tarjányi Krisztina és Molnár Enikő előadóművészek és élő zenei kísérettel az anya-lánya kapcsolatát a szerző Avilai Szent Teréz és Lisieux-i Szent Teréz gondolataival mutatja be. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk.

Előre jelezzük:

  • Templomunkban a nagyböjti lelki este, március 23-án, szombaton 18.00 órakor Passio, 18.30-kor szentmise, melyben lelkigyakorlatos elmélkedés, 19.30-kor pedig gyóntatás. A misében Kodály Zoltán: Magyar miséje, a mise után pedig Pergolesi: Stabat Mater című oratóriuma hangzik el az Angelica Leánykar tolmácsolásában. Vezényel: Gráf Zsuzsa.

  • A Martineus Férfikör, nagypénteken, március 29-én, 09.00-14.30-ig hirdet lelkigyakorlatot férfiaknak az alagsori hittanteremben, „A férfi, mint áldozat.” címmel. A lelkinap a 15.00 órakor kezdődő Sík Sándor: Keresztútjával ér véget. Jelentkezni Zarka Dénes diakónusnál lehet e-mailen: denes@zarka.hu

  • Az Asszonykör, nagypénteki, március 29-i lelkigyakorlatának címe: „Az Istenre tekintő nő”. A lányok és asszonyok számára szintén 09.00-14.30-ig a közösségi teremben tartandó lelkinap, a 15.00 órai Keresztúttal végződik. Erre a női lelki napra jelentkezni lehet Pőcz Erzsébetnél az asszonykör vezetőjénél a zarkazsoka@gmail.com címen.

keyboard_arrow_up
X