Elsőáldozásra felkészítő gyakorlati oktatás a héten megkezdődött a szülői értekezlettel, megbeszéléssel. A négy alkalomból álló előkészítőre még azon gyerekek jelentkezhetnek, akik már második éve járnak hittanra. Az alkalmak csütörtökönként 16.15 órakor a templomban vannak.

Vallásközi Konferencia lesz holnap, április 15-én, hétfőn, 16.00-18.00 óráig plébániánk alagsori hittantermében. Témája a „Vallásközi Párbeszéd” zsidó, keresztény és iszlám szempontból. Előadók lesznek, Fináli Gábor rabbi, Beer Miklós püspök, Sulok Zoltán a magyarországi muszlimok egyházának elnöke, Szécsi József főtitkár, valamint a zárszót Ferenc atya mondja. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

„Krisztus a jövőnk” címmel –, Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának évfordulója alkalmából a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyar Kurír a pápalátogatásról készült díszkötet bemutatóját és kerekasztal beszélgetést szervez templomunkban, ezen a héten, kedden, április 16-án, az esti mise után 19.00 órai kezdettel. A 18.30 órai szentmisét hálából ajánljuk fel a látogatás kegyelmeiért. A beszélgetésben részt vesznek, Dr.Tóth Tamás az MKPK titkára, a pápalátogatós általános koordinátora, Sebő Balázs az MKPK sajtóosztályának vezetője, Kuzmányi István a Magyar Kurír igazgató-főszerkesztője és Zoltán atya, mint a pápalátogatás liturgikus felelőse. Egyúttal egy kiállítás is látható lesz egy héten át a három napos látogatás legjobb fotóiból és megvásárolható lesz a kiadvány, valamint a szervezők még egy különleges gasztronómiai meglepetéssel is készülnek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Zeneakadémia Egyházzene Tanszaka Horváth Márton Levente orgonaművész, zeneszerző, „Lux et origo” c. miséjét énekli, szerdán, április 17-én, az esti 18.30 órai szentmisében.

A norvégiai Toneheimi Zenei Főiskola növendékeinek koncertje, április 18-án, csütörtökön, 19.00 órakor lesz templomunkban. Rá egy hétre pedig, április 25-én a nőikaruk ad koncertet szintén este 19.00 órakor.

Húsvét 4. vasárnapján, Jézus, a jó Pásztor vasárnapján papi hivatásokért imádkozunk. Április 21-én, a délelőtt 10.00 órai szentmisén, templom énekkarának, a Capella Theresianának szólistái éneklik, Guerrero miséjét.

A „Csak Egyet” Szolgálat támogatására, Nagy László Adrián orgonaművész és muzsikus társai adnak jótékonysági hangversenyt jövő vasárnap, április 21-én, az esti mise után, 19.30 órakor. A Szolgálat jótékonysági tevékenységét, a koncert után készpénzben vagy bankkártyás fizetéssel is lehet majd támogatni. Várják az érdeklődőket és köszönik a támogatásokat.

keyboard_arrow_up
X