Húsvét 4. vasárnapján, Jézus, a jó Pásztor vasárnapján papi hivatásokért imádkozunk. A délelőtt 10.00 órai szentmisén, templom énekkarának, a Capella Theresianának szólistái éneklik, Guerrero miséjét.

A „Csak Egyet” Szolgálat támogatására, Nagy László Adrián orgonaművész és muzsikus társai adnak jótékonysági hangversenyt az esti mise után, 19.30 órakor. A Szolgálat jótékonysági tevékenységét, a koncert után, készpénzben vagy bankkártyás fizetéssel is lehet majd támogatni.

Szentségimádás, Vesperás, Személyes szentségi áldás lesz április 22-én, hétfőn az esti mise után. A szentmisére várjuk a testvérek imaszándékait a plébánia e-mail címére.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egy körlevelet küldött nekünk az április 22-én világszerte, 175 országban megrendezésre kerülő „Föld Napja” alkalmából. Ezt a körlevelet is a hétfő esti szentmisében fogjuk ismertetni a testvérekkel.

Szent Adalbert püspök, vértanú, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyénk védőszentje ünnepe április 23-án, kedden lesz. Templomunkban este lesz az ünnepi mise. Az Esztergomi Főszékesegyházban pedig, április 27-én, szombaton. 09.30-kor kanonok beiktatása, 10.30-kor ünnepi szentmise, majd a Szent Adalbert díjak átadása és főegyházmegyei ministránstalálkozó lesz.

Norvég Nőikar koncertje csütörtökön, április 25-én lesz templomunkban, 19.00 órakor.

Bartók Zenekonzervatórium Fúvószenekarának koncertje pedig április 26-án, pénteken, szintén 19.00 órakor kezdődik.

A Zeneakadémia Kodály Intézetének nemzetközi hallgatói és tanárai közreműködésével, jövő vasárnap, Húsvét 5. vasárnapján, április 28-án, a délelőtt 10.00 órai szentmisében elhangzik Joseph Haydn: B-dur Missa Brevise. Szólót énekel: Darázs Renáta, vezényel: Füri Anna. Hangszereken közreműködnek ausztrál, török, amerikai és ír fiatal művészek.

Őszentsége Ferenc pápa, egy évvel ezelőtti magyarországi lelkipásztori látogatásáért adunk hálát templomunkban, szintén a jövő vasárnap. Pápamobil formáció, mely a Kossuth téri pápai mise felvezetőjére állt össze, a magyarországi gitáros együttesek vezetőiből, fognak énekelni és zenélni április 28-án, az esti 18.30 órai szentmisében, utána pedig örömzene lesz „Jézus jön felénk…” címmel.

A pápalátogatásról, a Magyar Kurír által készített legjobb fotókból látható kiállítás templomunkban április 23-ig. A „Krisztus a jövőnk” címmel összeállított album kedvezményes áron megvásárolható a sekrestyében.

keyboard_arrow_up
X