Anyák napján, május első vasárnapján, tisztelettel és szeretettel köszöntjük az édesanyákat. A 18.00 órai litániát az édesanyákért ajánljuk fel. A templom egész nap nyitva tart: 08:30 – 19:30-ig. Gyertek be és imádkozzunk az édesanyákért!

Májusban, esténként a Loretói litániát imádkozzuk a templomban. Így hétfőn, május 6-án, a szentségimádás előtt is, 19.00 órától. A 18.30 órai szentmisére várjuk az imaszándékokat.

Élő Rózsafüzér Zarándoklat lesz Budapest körül, május 11-én, szombaton. A hirdetőtáblán olvasható szakaszokba bárki bekapcsolódhat. A Rákoskeresztúr – Pestszentlőrinc szakasz végén, a Pestszentlőrinci Szűz Mária Szíve templomban, a záró szentmisét 19.00 órakor Zoltán atya celebrálja.

Elsőáldozás, jövő vasárnap, május 12-én, Urunk Mennybemenetel ünnepén lesz templomban, a 09.00 órai diákmisén. A 14 elsőáldozó gyermek keresztneveit elhelyeztük, itt az oltár mellett, mint egy bárányt, akik igyekeznek feljutni a hegyre, hogy találkozhassanak a feltámadt, mennybement élő Krisztussal a szentáldozásban. Ugyanakkor neveik megtalálhatóak az újságos asztalon. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy vigyenek magukkal egy nevet és a következő héten minden nap imádkozzanak a gyerekekért és családjukért. Aki szeretne, lehet egy lelki ajándékot is készíteni annak az elsőáldozónak, akiért imádkoztak, melyet jövő vasárnap átadunk a gyerekeknek. Az elsőáldozás miatt a 10.00 órai mise, 10.15-kor kezdődik.

Zeneakadémia, Alma Máter kórusának tanévvégi koncertje lesz templomunkban, május 12-én, vasárnap, 19.30 órakor. Vezényel: Somos Csaba

Pünkösdvasárnap, május 19-én, ifjú és felnőtt testvéreink bérmálása lesz 10.00 órakor, összevontan, három plébániával a Szent István Bazilikában. Templomunkban, a 10.00 órai ünnepi nagymisében, a Capella Theresiana: L.J.Marchand: Missa Quis ut Deus c. miséjét, M.R. de Lalande: Veni Creator és Cantate Domino művét énekli.

Pünkösdhétfőn, a hagyományos plébániai zarándoklatunk Máriaremetére lesz. Mivel az idén a karizmák ünnepét, szeptemberben a Katolikus Társadalmi Napok rendezvény váltja fel, ezért nem 12.00-re, hanem 10.30 órára várjuk a terézvárosi testvéreket a kegytemplomba szentmisére, majd közös imádságra a templom előtt álló Mindszenty szobornál. Ez után közösségi ebéd, és a gyerekeknek majális, játék lesz. Ezért pünkösdhétfőn templomunkban a 10.00 órai mise elmarad. Várjuk a testvérek jelentkezését a sekrestyében. Kérjük, hogy jelezzék, ki jönne autóval, illetve ki hány főt tudna autójában kivinni Remetére. A közös, három fogásos ünnepi ebédhez, szabadon választható itallal együtt, a hozzájárulás 7.500. Ft., gyermekeknek 3.000.- Ft., és ha több gyermek jön, másodiknak 1.500.- Ft., a harmadiktól már ingyenes.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évadzáró zarándoklata a Bátára a Szent Vér kegyhelyre lesz. Május 23-án, csütörtökön, külön autóbusszal indulás reggel 08.00 órakor a templom elől. Útvonal: Paks – Bátaszék – Dunaszekcső, ahol a Duna Csárdában közös ebéd, majd a bátai kegytemplomban szentmise. Hazaérkezés, kb. 19.00 órára. Jelentkezni lehet a sekrestyében. Részvételi díj, mely magába foglalja az utiköltséget és az ebédet, klubtagoknak 10.500.- Ft., nem klubtagoknak 15.000.- Ft.

A tavaly sajnálatos módon ellopott Kármelhegyi Szűzanya szobor helyett, a kedves terézvárosi testvérek nagylelkű adományából, kézzel, fából faragott, egyedi és művészi alkotás, Szűz Mária szobrának szentelése, a Szűzanya hónapjában, május utolsó vasárnapján, 26-án, 18.30 órakor kezdődő szentmisében lesz. Közreműködik a Szent Efrém Férfikar magyar és nemzetközi szerzők műveivel. Minden kedves adományozónkat és minden hívünket, valamint a skapulárét viselő testvéreinket, szeretettel várjuk!

keyboard_arrow_up
X