PÜNKÖSD VASÁRNAP, május 19-én, BÉRMÁLKOZÁS lesz 10.00 órakor, összevontan, három plébániával közösen, a Szent István Bazilikában. Köszönjük, azoknak a testvéreinknek, aki kihúzták valamelyik bérmálkozónk nevét és a héten imádkoztak érte.

Templomunkban, a PÜNKÖSDI ÜNNEPI SZENTMISÉBEN, 10.00 órakor, kórusunk, a Capella Theresiana: L.J.Marchand: Missa Quis ut Deus c. miséjét, és pünkösdi motettákat énekel.

Pünkösdhétfőn, május 20-án, Szűz Mária, az Egyház Anyja ünnepén, a plébániai máriaremetei zarándoklatunkra, akik jelezték, hogy szívesen visznek utasokat autóval, kérjük, jöjjenek 09.30-ra a templom elé. 10.30-kor kezdődik a szentmise a kegytemplomban, erre várjuk a terézvárosi testvéreket, majd pedig közös imádság a templom előtti Mindszenty szobornál. Ez után – azokkal, akik jelentkeztek –  közös ebédre megyünk a Remetekert Étterembe. A csoport betelt.

Templomunkban pünkösdhétfőn két szentmise lesz, reggel 08.00 és este 18.30 órakor. Az esti misén, orgonán játszik és utána rövid koncertet ad, Áchim Erzsébet orgonaművész. Közreműködik: Rónaszéki Tamás hegedűn és Kriszta Kinga énekel. Ezért a Loretói litániát ezért a mise előtt, 18.00-kor imádkozzuk, ahogyan vasárnaponként szoktuk.

Imaest lesz templomunkban a gyermekre vágyó házaspárokért a 777 csapata szervezésében, május 23-án, csütörtökön. 18.30 órakor szentmise, melyet a gyermekre vágyó házaspárokért ajánlunk fel és Zoltán atya mond honíliát, majd 19.30-kor Dr.Csépányi Gábor atya tanítását hallhatjuk. Ezután házaspárok tanúságtétele, közbenjáró ima, szentségimádás és gyónási lehetőség. A zenei szolgálatot a Boanergész zenekar vállalta. Mivel korunkban egyre több házaspár van hasonló élethelyzetben, kérjük, továbbítsátok ennek az imaestnek a hírét mindazok számára, akikről úgy gondoljátok, hogy érintettek és szükségük van imádságra.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évadzáró zarándoklata, Bátára, a Szent Vér kegyhelyre lesz. Május 23-án, csütörtökön. Indulás reggel 08.00 órakor, külön autóbusszal a templom elől. Útvonal: Paks – Bátaszék – Dunaszekcső, ahol a Duna Csárdában közös ebéd, majd a bátai kegytemplomban szentmise. Hazaérkezés, kb. 19.00 órára. Jelentkezni lehet még a sekrestyében. Részvételi díj, mely magába foglalja az útiköltséget és az ebédet, klubtagoknak 10.500.- Ft., nem tagoknak 15.000.- Ft.

Kármelhegyi Szűzanya új szobra elkészült, hála és köszönet a kedves testvéreknek, akik tavaly, miután kiderült, hogy a templomból ellopott szobor nem került elő, azonnal közadakozásba kezdtek egy új szobor felállítására. A Szűzanya egyedi fafaragású, művészin festett, aranyozott szobrának megáldása, május utolsó vasárnapján, május 26-án, 18.30-kor kezdődő szentmisében lesz. Szentbeszédet mond: Vörös András OCD kármelita atya. Közreműködik: a Szent Efrém Férfikar, akik többek között Bölcs Alfonz, Biebl, Boksay, Dukay, Glinka, Liszt, Mozart, Ramírez és Rahmanyinov műveit éneklik, tehát a középkortól napjainkig, Európától, Ázsián át Amerikáig élt zeneszerzők műveiből, hiszen a Kármelhegyi Szűz tisztelete elterjedt az egész világon. Minden kedves adományozónkat, testvéreinket, a skapulárét viselőket, várjuk szeretettel!

 

keyboard_arrow_up
X