Május utolsó vasárnapja, a Gyermekek Világnapja, az idei esztendőtől kezdődően a Szentatya, Ferenc pápa döntése alapján az Egyházban is. Felhívása többek között így hangzik: „Mindannyian gyermekek vagyunk, mindannyian azért élünk, mert valaki világra hozott, és nem tudunk növekedni mások nélkül, hanem csak úgy, ha valakiknek szeretetet adhatunk, és valakiktől szeretetet kaphatunk.”

Kármelhegyi Szűzanya új szobrának megáldása és elhelyezése a templomban, ma, Szentháromság vasárnapján, az esti 18.30-kor kezdődő szentmisében lesz. Szentbeszédet mond: Vörös András OCD kármelita atya. Közreműködik: a Szent Efrém Férfikar. Ezért ezen a mai vasárnapon, kivételesen nem a mise előtt, hanem a mise után imádkozzuk majd a Loretói litániát. Minden kedves adományozónkat, testvéreinket, a skapulárét viselőket, várjuk szeretettel! Isten fizesse meg a terézvárosi hívek erre a célra összegyűlt adományait!

Szent István király ereklyéinek átvitele emléknapján, május 30-án, csütörtökön a Szent István Bazilika kisbúcsúján ünnepi szentmise lesz a Bazilikában 18.00 órakor, melyen gregorián és népénekes kórusok és magyar hagyományőrző zenekarok fognak közreműködni. Mindenkit szeretettel várnak.

Utolsó ünnepélyes Loretói litánia, május 31-én, pénteken, 19.00 órakor lesz.

Cserkész lelki képzése idei évadának utolsó zenés Szentségimádása és gyóntatás lesz, június 1-én, szombaton, 19.45-től a templomban.

ÚRNAPJÁT, Krisztus Szent Teste és Vére főünnepét, jövő vasárnap, június 2-án ünnepeljük. Délelőtt 10.00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, melynek végeztével, kb. 11.00 órakor indul az Úrnapi körmenet. A négy égtájat jelképező négy oltár közül kettő a templomban, kettő pedig a templomkertben lesz. Az oltárok díszítéséhez örömmel fogadjuk és megköszönjük a kedves testvérek adományait, valamint kérjük, hogy aki tud, hozzon virágszirmot. Várjuk az idén elsőáldozottakat és minden gyermeket, hogy a körmenetben ők szórhassák a virágszirmokat az Oltáriszentség előtt.  A két tábori oltár őrzésére is várunk jelentkezőket. A körmeneten a Bartók Zenekonzervatórium fúvósai játszanak majd. A körmenet miatt jövő vasárnap a 12.00 órai szentmise elmarad.

Úrnapja estéjén, templomunk énekkarának, a Capella Theresiánának évadzáró szolgálata lesz. 18.00 órakor az Úrnapi vesperást éneklik, 18.30 órakor pedig a szentmisén énekelnek. Várjuk szeretettel a testvéreket.

Az évad utolsó hétfő esti Szentségimádása és vesperása, június 3-án, hétfőn 19.00 órakor lesz.

Hittanos tanévzáró, hálaadó szentmise, június 9-én, vasárnap, 09.00 órakor lesz. A nyári miserend, június 10.-vel kezdődik majd templomunkban.

keyboard_arrow_up
X